Aperol Spritz – Olasz naplemente pohárba zárva

Szerző képe

By Szalai Nóri

Mi a titka az Aperol Spritz népszerűségének? Az utóbbi jó pár évben Magyarországon is óriási népszerűségre tett szert ez a jellegzetes színű, kesernyés, ugyanakkor édes koktél, amely a gondtalan nyári esték, a nyaralás és az olasz dolce vita egyik szimbólumává vált. De vajon gondolkodtál-e már azon, hogy mennyi Aperol Spritz fogy a nagyvilágban? Segítek! Csak Veneto megyében (az ital szülőföldjén) naponta több, mint 300.000 pohárral fogy ebből a narancsszínű, keserédes koktélból. Az Aperol Spritz nemcsak a nagyvilágban, de saját szülőhazájában, Olaszországban, is nagyon népszerű, márcsak azért is, mert az olaszok nem nagyon szeretnek az ízekkel kísérletezni, illetve a pultosok sem nagyon szoktak újdonságokat erőltetni a helyiekre, így azok a három kedvenc közül (Aperol Spritz, Negroni, Americano) szoktak általában választani. De mióta is isszák az olaszok kedvence koktéljukat?  Jöjjön egy kis történelem! 1912-1919 Az Aperol Spritz koktél legfőbb alapanyagát, magát az Aperol likőrt, 7 év kísérletezés után, 1919-ben alkották meg Padovában a Barbieri fivérek, Silvio és Luigi, édesapjuk likőrgyártó cégénél, amelyet ugyanebben az évben mutattak be a Padovai Nemzetközi Vásáron. A neve a francia Apéro szóból ered, amely aperitifet jelent. 1919-1930 A háború utáni években ez az alacsony, mindössze 11%-os alkoholtartalmú ital roppant népszerű lett egész Olaszországban, főleg a fiatal felnőttek …

Olvass tovább

Ezt a cikket csak prémium tagsággal tudod megnézni.

Mi a titka az Aperol Spritz népszerűségének? Az utóbbi jó pár évben Magyarországon is óriási népszerűségre tett szert ez a jellegzetes színű, kesernyés, ugyanakkor édes koktél, amely a gondtalan nyári esték, a nyaralás és az olasz dolce vita egyik szimbólumává vált. De vajon gondolkodtál-e már azon, hogy mennyi Aperol Spritz fogy a nagyvilágban? Segítek! Csak Veneto megyében (az ital szülőföldjén) naponta több, mint 300.000 pohárral fogy ebből a narancsszínű, keserédes koktélból. Az Aperol Spritz nemcsak a nagyvilágban, de saját szülőhazájában, Olaszországban, is nagyon népszerű, márcsak azért is, mert az olaszok nem nagyon szeretnek az ízekkel kísérletezni, illetve a pultosok sem nagyon szoktak újdonságokat erőltetni a helyiekre, így azok a három kedvenc közül (Aperol Spritz, Negroni, Americano) szoktak általában választani. De mióta is isszák az olaszok kedvence koktéljukat?  Jöjjön egy kis történelem! 1912-1919 Az Aperol Spritz koktél legfőbb alapanyagát, magát az Aperol likőrt, 7 év kísérletezés után, 1919-ben alkották meg Padovában a Barbieri fivérek, Silvio és Luigi, édesapjuk likőrgyártó cégénél, amelyet ugyanebben az évben mutattak be a Padovai Nemzetközi Vásáron. A neve a francia Apéro szóból ered, amely aperitifet jelent. 1919-1930 A háború utáni években ez az alacsony, mindössze 11%-os alkoholtartalmú ital roppant népszerű lett egész Olaszországban, főleg a fiatal felnőttek ...

Olvass tovább

Ezt a cikket csak prémium tagsággal tudod megnézni.