Igazi comfort food, amely nemcsak karácsonykor, de a hideg téli napokon is jól esik mindenkinek.
Hozzávalók:
- 1 kg sült szűzpecsenye
- 1 kg liszt (00)
- 400g Parmigiano Reggiano reszelve
- 200g mortadella felvágott
- 100g pármai sonka
- 10 tojás
- 2 tojássárgája
- Szerecsendió
- tyúkhúsleves (alaplé)
Elkészítés:
- A tortellini töltelékéhez daráld össze a sült húst és a felvágottakat. Ízesítsd egy kis szerecsendióval, a parmezánnal, a tojások sárgájával, és egy kis sóval, majd a keveréket hagy 12 órán át a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek.
- A tészta elkészítéséhez a lisztet tedd egy halomba a gyúródeszkán, készíts egy kis mélyedést a közepébe, és a tíz felvert tojást önts bele ebbe a mélyedésbe. Gyors mozdulatokkal gyúrj belőle tésztát, amelyet egy órán át pihentess hűvös helyen.
- Kis adagokban nyújtsd hosszú csíkokra a tésztát, és nagyjából 4-5 cm távolságra helyezt rá kis halmokban a húsos tölteléket. Figyelj, hogy gyors legyél, és kis adagokkal dolgozz, mert különben kiszárad a tészta.
- Zárd le a „tésztabatyukat” klasszikus tortellini formára, majd szárítsd őket néhány órán át hűvös helyen. Friss, leszűrt húsleves alaplében főzd ki őket 3-4 perc alatt, és a levessel együtt tálald.