Benedetta Rossi az egyik kedvenc tévés szakácsom, aki igazi háziasszonyként kezdte és vált Olaszország többmilliós követőtáborral rendelkező “sztárjává”, aki ennek ellenére megőrizte egyszerűségét és eredetiségét. A receptjei egytől egyik otthon is könnyen elkészíthető házi ételek. Nézzük meg, hogyan készíti az egyik legkedveltebb olasz “primo”-t, azaz első fogást (ami tészta, rizses étel, gnocchi szokott lenni), a paradicsomos gnocchit.
VEDD MEG TE IS BENEDETTA LEGÚJABB KÖNYVÉT! KLIKKELJ A KÉPRE!
előkészítés: 20 perc
főzési idő: 20 perc
teljes elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 500 g megtisztított burgonya
- 200 g liszt
- 1 tojás
- só ízlés szerint
- 25 ml víz (fél csésze)
- paradicsomszósz
- olivaolaj
- fokhagyma (a szószhoz)
- reszelt parmezánsajt
Elkészítés:
- Hámozzuk meg és vágjuk kockára a burgonyát, és tegyük be egy műanyag tálba, lefedve a vízzel.
- Fedjük le folpackkal és szúrjunk lyukakat rá, majd tegyük be a mikróhullámú sütőbe 750W-ra 7 percig.
- Ha megfőtt a krumpli, egy villával vagy krumplinyomóval törjük össze, és terítsük a munkaasztalra, vagy gyúródeszkára, sózzuk meg, és hagyjuk kihűlni.
- Forraljunk vizet és készítsük el az egyszerű paradicsomszószt.
- Hevítsük fel az olajat a fokhagymával, adjuk hozzá a paradicsomszószt, egy csipet sót, és főzzük össze.
- Amikor kihűlt a krumpli, adjuk hozzá a tojást, keverjük jól össze, és dolgozzuk bele fokozatosan a lisztet, hogy egy sima, ruganyos tésztát kapjunk.
- Nyújtsuk ki a tésztát a sodrófával, de ne legyen túl vékony, majd vágjuk csíkokra. A csíkokat a két kezünk között sodorjuk meg egy kicsit, majd vágjuk “gnocchi” méretűre őket. Szórjuk meg liszttel, hogy ne ragadjanak össze.
- Sózzuk meg a forrásban lévő vizet, és főzzük ki benne a gnocchikat. Akkor van kész, amikor a víz tetején lebegnek, pár perc elég neki.
- Szűrjük le, és tegyük egyenesen a paradicsomszószba. Keverjük össze és szórjuk meg parmezánnal.
Buon appetito!
NAGYON SOKAN ROSSZUL EJTIK KI A GNOCCHI SZÓT, NE ESS EBBE A HIBÁBA, TANULD MEG HELYESEN KIEJTENI!