OLASZ RECEPTEK: Villámgyors paradicsomos gnocchi (nyokki:)

Szerző képe

By Szalai Nóri

Benedetta Rossi az egyik kedvenc tévés szakácsom, aki igazi háziasszonyként kezdte és vált Olaszország többmilliós követőtáborral rendelkező “sztárjává”, aki ennek ellenére megőrizte egyszerűségét és eredetiségét. A receptjei egytől egyik otthon is könnyen elkészíthető házi ételek. Nézzük meg, hogyan készíti az egyik legkedveltebb olasz “primo”-t, azaz első fogást (ami tészta, rizses étel, gnocchi szokott lenni), a paradicsomos gnocchit.

 VEDD MEG TE IS BENEDETTA LEGÚJABB KÖNYVÉT! KLIKKELJ A KÉPRE!

 

előkészítés: 20 perc
főzési idő: 20 perc
teljes elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 500 g megtisztított burgonya
  • 200 g liszt
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • 25 ml víz (fél csésze)
  • paradicsomszósz
  • olivaolaj
  • fokhagyma (a szószhoz)
  • reszelt parmezánsajt

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg és vágjuk kockára a burgonyát, és tegyük be egy műanyag tálba, lefedve a vízzel.
  2. Fedjük le folpackkal és szúrjunk lyukakat rá, majd tegyük be a mikróhullámú sütőbe 750W-ra 7 percig.
  3. Ha megfőtt a krumpli, egy villával vagy krumplinyomóval törjük össze, és terítsük a munkaasztalra, vagy gyúródeszkára, sózzuk meg, és hagyjuk kihűlni.
  4. Forraljunk vizet és készítsük el az egyszerű paradicsomszószt.
  5. Hevítsük fel az olajat a fokhagymával, adjuk hozzá a paradicsomszószt, egy csipet sót, és főzzük össze.
  6. Amikor kihűlt a krumpli, adjuk hozzá a tojást, keverjük jól össze, és dolgozzuk bele fokozatosan a lisztet, hogy egy sima, ruganyos tésztát kapjunk.
  7. Nyújtsuk ki a tésztát a sodrófával, de ne legyen túl vékony, majd vágjuk csíkokra. A csíkokat a két kezünk között sodorjuk meg egy kicsit, majd vágjuk “gnocchi” méretűre őket. Szórjuk meg liszttel, hogy ne ragadjanak össze.
  8. Sózzuk meg a forrásban lévő vizet, és főzzük ki benne a gnocchikat. Akkor van kész, amikor a víz tetején lebegnek, pár perc elég neki.
  9. Szűrjük le, és tegyük egyenesen a paradicsomszószba. Keverjük össze és szórjuk meg parmezánnal.

Buon appetito!

NAGYON SOKAN ROSSZUL EJTIK KI A GNOCCHI SZÓT, NE ESS EBBE A HIBÁBA, TANULD MEG HELYESEN KIEJTENI!