Ez az egyszerűen elkészíthető, kevert pisztáciás sütemény akár egy ünnepi asztal dísze is lehet. Díszítheted cukormázzal vagy fehércsokoládés mázzal is. A hozzávalók könnyen beszerezhetők, és garantált sikered lesz vele. Ráadásul gyorsan el is készül, desszertnek, vagy reggelire, uzsonnára is tökéletes választás.
Hozzávalók a piskótához:
- 300g puha vaj
- 250 g cukor
- egy csipet só
- 4 tojás
- 250 g liszt
- egy csomag sütőpor
- 200 g őrölt pisztácia
- zsemlemorzsa
Hozzávalók a fehércsoki mázhoz:
- 150g fehér csokoládé
- őrölt pisztácia
Elkészítés:
- Egy tálban keverd habosra a vajat, a cukrot és a sót. Majd egyenként add hozzá a tojásokat, végezetül pedig a sütőporral átszitált lisztet is. Keverd addig, amíg a csomómentes nem lesz, és a tészta nem ragad a keverőkanálra.
- Vajazz ki egy téglalap alakú sütőformát vagy kenyérformát, majd szórd be zsemlemorzsával (az olaszok zsemlemorzsával szokták, de liszttel is lehet), végül öntsd bele a süteménytésztát. Rázogasd meg, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
- 165 Celsius fokra előmelegített sütőben nagyjából egy óra alatt süssed készre. Ha belül még nyersnek látod a tésztát, de a teteje már barna, fedd le alufóliával, és úgy süssed tovább!
- Hagyd a formában kihűlni, csak utána borítsd ki belőle.
- Amikor kész, a tetejére kenj olvasztott fehércsokoládét, vagy cukormázat, végül szórd meg pisztáciaőrleménnyel. A mázat a már kihűlt süti tetejére kend!