Nonna Graziella Altamura városából (Puglia9 ebben a videóban spaghetti alla San Giuvanidd (San Giovannino) tésztát készít. Nézzétek meg, és kövessétek őket! Van benne szardella (acciughe) de NINCS hal íze tőle, és a zöld olívabogyónak és a kapribogyónak sem vesz át az ízét (sokan nem szeretik ezeket). A végeredmény egy nagyon finom paradicsomos tészta!
@fornosantacaterina Nonna Graziella vi mostra la ricetta dei suoi spaghetti alla San Giuvanidd (San Giovannino) E ricordatevi gli spaghetti non si spezzano mai! 🤪 INGREDIENTI per 5 persone 500 grammi di spaghetti 400 grammi di pomodori ciliegino 1 spicchio di aglio Due cucchiai di capperi 10 acciughe sott’olio 10 olive denocciolate Olio quanto basta PREPARAZIONE Mettete la pasta a cuocere nell’acqua bollente. In un padella mettere olio, aglio e le acciughe. Quando le acciughe si saranno sciolte aggiungere i pomodori. “Cazzate” i pomodori per far uscire il sugo. Aggiungete olive e capperi, spegnete la fiamma. Scolate gli spaghetti un minuto primo della cottura definitiva e aggiungeteli in padella con il sugo. Aggiungete un mestolo di acqua si cottura e accedente la fiama finchè la pasta non si sarà amalgamata al sugo. #fornosantacaterina #altamura #panedialtamura #puglia #pugliafood ♬ Italian dance music style BGM(888630) – 2strings
Hozzávalók 5 személyre:
500g spaghetti
400g ciliegino paradicsom (a pici kerek:)
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kapribogyó
10 olajos szardella
10 magozott zöld olívabogyó
olaj (látod mennyi:)
- Főzd meg a tésztát, ahogy azt kell (erről is olvashatsz az oldalon itt)
- Egy serpenyőben futtasd meg a fokhagymát, a szardellát, majd tedd hozzá a felvágott paradicsomot is.
- Amikor már a paradicsomok is kezdenek szétfőni, tedd bele az olívabogyót (felvágva) és a kapribogyót is.
- Egy perccel a főzési idő előtt vedd ki a tésztát és tedd a paradicsomos szószba. Keverd jól meg.
- Adj hozzá egy merőkanálnyit a tészta főzővízéből is (soha ne sima vízzel higítsd a szószokat).
- Edd meg, buon appetito:)
aglio | pomodoro ciliegino | acciughe (felnőtt) alici (kicsi, még fiatal) |
capperi | olive verdi |
fokhagyma | koktélparadicsom | ajóka, európai szardella | kapribogyó | zöld olívabogyó |