OLASZ KONYHA: Tortellini in brodo

Szerző képe

By Szalai Nóri

Igazi comfort food, amely nemcsak karácsonykor, de a hideg téli napokon is jól esik mindenkinek.

Hozzávalók:

  • 1 kg sült szűzpecsenye
  • 1 kg liszt (00)
  • 400g Parmigiano Reggiano reszelve
  • 200g mortadella felvágott
  • 100g pármai sonka
  • 10 tojás
  • 2 tojássárgája
  • Szerecsendió
  • tyúkhúsleves (alaplé)

 

Elkészítés:

  1. A tortellini töltelékéhez daráld össze a sült húst és a felvágottakat. Ízesítsd egy kis szerecsendióval, a parmezánnal, a tojások sárgájával, és egy kis sóval, majd a keveréket hagy 12 órán át a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek.
  2. A tészta elkészítéséhez a lisztet tedd egy halomba a gyúródeszkán, készíts egy kis mélyedést a közepébe, és a tíz felvert tojást önts bele ebbe a mélyedésbe. Gyors mozdulatokkal gyúrj belőle tésztát, amelyet egy órán át pihentess hűvös helyen.
  3. Kis adagokban nyújtsd hosszú csíkokra a tésztát, és nagyjából 4-5 cm távolságra helyezt rá kis halmokban a húsos tölteléket. Figyelj, hogy gyors legyél, és kis adagokkal dolgozz, mert különben kiszárad a tészta.
  4. Zárd le a „tésztabatyukat” klasszikus tortellini formára, majd szárítsd őket néhány órán át hűvös helyen. Friss, leszűrt húsleves alaplében főzd ki őket 3-4 perc alatt, és a levessel együtt tálald.