Rómából indult világhódító útjára a maritozzo, az immár ikonikus olasz desszert, amely tíz évvel ez előtt alig pár cukrászdában volt megtalálható, mára viszont egész Olaszországot ellepte, sőt, már külföldön is nagyon népszerű, Franciaországban, Londonban és Japánban igazi maritozzo-őrület van manapság.
Erre a divathullámra ült fel a legendás Iginio Massari olasz cukrász is, aki számos üzlete mellett tegnap (2025. február 8.) Milánóban megnyitotta az első „maritozzózóját”, ahol kizárólag ez az egyszerű, mégis nagyszerű, habos sütemény kapható csak különböző verziókban.
A milánói Corso di Porta Ticinese 40. szám alatt található Maritz-ban Iginio lánya, Deborah Massaria, és a fia Nicola Massari (mindketten cukrászmesterek) várják a vevőket a maritozzo költeményekkel.
Az újra gondolt maritozzo 2018-ban fogalmazódott meg a legendás cukrászban, amikor az az ötlete támadt, hogy a hagyományos maritozzo belsejébe, a tejszínhab alá még egy kis extra tölteléket tesz. A sütemény olyan nagy sikert aratott a cukrászdáiban, hogy most elérkezettnek látta az időt, hogy saját üzletet és márkát alkosson ennek a mennyei süteménynek.
Ha te is szeretnéd megkóstolni a hagyományos vagy pisztáciás maritozzót, akkor a budapesti Dolcissimában megtalálod!
Az 5 Perc Olasz Magazin 2025 február-márciusi számában pedig egy külön rovatot szenteltünk a klasszikus olasz desszerteknek, sőt, recepteket is tettünk mellé! Keresd az újságárusoknál, hiper- és szupermarketekben és benzinkutakon!